PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/rosenfestival-i-bogense-med-mere-end-100-000-roser-21494

Rosenfestival i Bogense med mere end 100.000 roser

Pressemeddelelse juli 27, 2015 Skøn stemning under Rosenfestivalen i Bogense

I Bogense på Nordfyn står den første weekend i august i rosens tegn. I år afholdes Nordfyns Rosenfestival for 9. gang, og det er Bent Fabricius-Bjerre, der åbner festivalen lørdag d. 1. august kl. 10.

Stemning folk

At det er noget af et scoop, at det er lykkes at få netop ham til at åbne Rosenfestivalen, lægger formand for Rosenfestivalen, Jette Kærgaard, da heller ikke skjul på. ”Vi har i år valgt temaet ’musik’, og vi kunne ikke forestille os nogen bedre end Bent Fabricius-Bjerre til at åbne festivalen. Han er jo kendt af alle i Danmark især for melodien ”Alley Cat” og temamelodierne til Matador og Olsen Banden. Så vi er meget glade for, at vi nu kan præsentere Bent Fabricius-Bjerre som årets ’åbner’,” fortæller Jette Kærgaard. Bent Fabricius-Bjerre bliver en del af en fornem klub, idet tidligere års hovednavne har været H.K.H. Prinsesse Benedikte, H.K.H. Prinsesse Marie og blomsterdekoratør Erik Bering.


Musikalsk inspirerede rosendekorationer
Hvert år er Rosenfestivalen bygget op om et særligt tema. I år er temaet musik, hvilket skinner igennem i årets nye rosendekorationer, som netop nu er ved at blive udviklet. Inspirationen stammer fra musikkens verden, og gæsterne kommer til at opleve bl.a. kæmpe noder, en grammofon og de ti små cyklister forvandlet til smukke dekorationer. Man kan se omkring 30 flotte rosendekorationer, bl.a. en påfugl på 6 meter i bredden og 3 meter i højden, som bliver festivalens største dekoration nogensinde. Der bliver brugt mere end 100.000 rosenhoveder og 10.000 potteroser til dekorationerne og udsmykning i hele byen.

 

Guidet rundtur i rosenmarkerne
Det er ingen tilfældighed, at Rosenfestivalen finder sted i Bogense. Mere end 70 % af de danske haveroser bliver nemlig produceret på rosenmarkerne omkring den nordfynske by. I løbet af weekenden er der gratis guidede ture til rosenmarkerne, hvor rosengartneren stiller sin ekspertise om sorter og rosenavl til rådighed. Det er en unik chance for at besøge et af landets største rosengartnerier, nemlig Grønløkke Planteskole, der producerer omkring 800 forskellige sorter.


Masser af oplevelser under Rosenfestivalen

Både lørdag og søndag vil musikalsk underholdning forskellige steder i byen skabe en hyggelig stemning, mens man kan opleve fødevaremarked, kunst- og kunsthåndværksmarked, møde kokken Claus Holm, se rosenprinsesserne gå gennem byen, binde sin egen buket, opleve ekstravagante kjoler, stemme på den skønneste rose og meget andet.

Nordfyns Rosenfestival i Bogense finder sted lørdag d. 1. august kl. 10-17 og søndag d. 2. august kl. 10-17.

Læs mere om programmet her: http://www.rosenfestival.dk/program/

Emner


Skøn stemning under Rosenfestivalen i Bogense