PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/online-f%C3%A6llesskab-for-psykisk-s%C3%A5rbare-reddet-p%C3%A5-stregen-21464

Online fællesskab for psykisk sårbare reddet på stregen

Pressemeddelelse juli 10, 2015 Café kaffegal

- Og hjælpen kom fra uventet kant

Sindnet logo

www.sindnet.dk, Danmarks ældste og største 100 % brugerstyrede online netværk for psykisk sårbare er reddet på målstregen.

Efter i mange år at have modtaget støtte fra Socialministeriets PUF-midler, smækkede ministeriet i 2015 kassen i. Gode råd var dyre – hvordan skulle Sindnet.dk overleve fremadrettet med to psykisk sårbare førtidspensionister ved roret, der ikke har ressourcerne til at søge fondsmidler på professionelt niveau og ikke har økonomien til, selv at finansiere driften af siden?

Hjælpen kom fra netværket

Brian Sørensen, leder af den århusianske socialøkonomiske virksomhed Café Kaffegal, der beskæftiger psykisk sårbare i skåne- og fleksjob, hørte Sindnets nødråb. Brian besluttede at donere 25 % af omsætningen samt alle drikkepenge til Sindnet.dk i 14 dage i uge 27 og 28. Det har givet 10.000 kr. – og en masse omtale på de sociale medier, primært Facebook, der helt sikkert har været med til at sætte gang i en lavine af opmærksomhed, der har fået andre sponsorer til at få øjnene op for Sindnet.dk – f.eks. strømmer pengene ind på Sindnet.dk’s crowdfunding projekt på Booomerang, hvor privatpersoner og virksomheder kan vælge at donere penge til et godt formål.

Viral markedsføring rykker

Initiativtageren til Sindnet.dk, Claus Antony Bang Andersen, der i 2012 blev hædret for sit engagement med Aarhus Kommunes Handicappris, siger, at det helt sikkert er den virale markedsføring på de sociale medier, der har lokket andre sponsorer frem, og at omtalen af Sindnets situation sammesteds endda måske kan have påvirket administratorer af private fonde og Tips & Lottomidlernes Pulje til Særlige Sociale Formål – vi har i hvert fald fået midler fra flere fonde og fra Tips & Lotto, og Sindnet.dk er nu sikret overlevelse frem til og med 2016 – til stor glæde for de ca. 5000 brugere landet over. Det er nemlig sådan, at de større fonde samt ministeriet gerne ser, at man bidrager med det, der kaldes medfinansiering, dvs. ikke bare sidder og venter på, at fondsmidlerne skal komme, men også afsøger alternative måder at tjene penge til sit projekt på – og det må man sige, at vores samarbejde med Brian og Café Kaffegal samt vores crowdfunding på Booomerang er.

For yderligere information, kontakt venligst
Pressetalsmand, Gry Trust Mertz - [email protected] - +45 60 894 599 - Sindslidendes Netværk - www.sindnet.dk

Emner


Café kaffegal